Italiaan lomalle laivalla ja autolla

Italiaan lomalle laivalla ja autolla

Italia lomakohteena on todella monien suomalaisten suosikki. Italiasta puhuvat todella monet. Italiaan suunnataan lomalle Suomesta sankoin joukoin erityisesti kesäaikaan, mutta myös muulloin. Italia on todella historiallinen lomakohde, josta löytyy paljon historiallisia rakennuksia, kaunista luontoa ja rantalomakohteita. Maasta löytyy myös Alpit, eli myös hiihtolomalla sinne voi hyvin suunnata. Sieltä löytyy myös todella monia vaellusreittejä, jos kaupunkilomat tai rantakohteet eivät kiinnosta. Italia on siis todella monipuolinen matkailukohde.

Lomalle Italiaan kutsuvat myös hyvä ruoka ja hyvät juomat. Monille Italia on erityisesti nautinnollinen kohde, jossa voi keskittyä rentoutumiseen ja hyvään ruokaan. Maa tarjoaa paljon tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja paljon muuta. Tuoreet valmistusaineet takaavatkin ruoan hyvän maun. Ravintoloita löytyy varmasti jokaiseen lähtöön, ihan kasvispainotteisesta lihaisimpiin vaihtoehtoihin. Vatsa ei tässä maassa jää kurnimaan tyhjyyttään, pikemminkin toisin päin, eli omalta palataan usein vatsa pullollaan mukavia makuelämyksiä.

Italiassa puhutaan italiaa. Italiaan matkustaessa olisi hyvä olla muutama italian kielen sana hallussa, toki pakollista se ei suinkaan ole. Italialaiset ovat tottuneet turisteihin ja he haluavat myös pitää turistit maassaan, joten Italiassa pärjää kyllä ainakin auttavasti englannin kielellä. Jos ei ulkomaankielet suju laisinkaan, on merkkikieli myös hyvin käyttökelpoinen apuvälinen. Italialaiset ovat leppoisaa väkeä ja heitä ei viittomiset ja huitomiset haittaa, kunhan asia vaan tulee jollain tapaa selväksi. Kielihuolia ei siis tarvitse kuljettaa mukanaan matkustaessaan Italiaan.

Miten matkustaa Italiaan ilman lentokonetta?

Miten matkustaa Italiaan ilman lentokonetta?

Italiaan voi matkustaa monella tapaa. Lentokone on tietysti eniten käytetty matkustustapa, mutta on olemassa monia muitakin reittejä Suomesta Italiaan. Italiaan lennettään Suomen eri lentokentiltä useamman kerran päivässä, mutta lentomatkustaminen ei tietenkään tarjoa oikeaa seikkailua, vaan on pikemminkin nopea tapa vaihtaa paikkaa. Jos etsii kunnollista seikkailua, kannattaa Italiaan lähteä omalla autolla. Jo itse matka Suomesta Italiaan on elämys sinänsä. Lisää elämyksiä saa ajellessaan italialaisia maanteitä ja pikkuteitä.

Automatkalle kannattaa varata hyvin aikaa. Viikko ei riitä minkäänlaiseen lomaan Italiassa. Matkaa Italiaan Suomesta kertyy jo useampi tuhat kilometriä, joten siihen kannattaa varata sopivasti aikaa. Ennen matkaa on hyvä tehdä etukäteen jonkinlainen ajopäiväkirja, jonka avulla suunnitella matkustuspäivien pituutta. Jos mahdollista, ei liian pitkiä ajomatkoja kannata ottaa ohjelmaan, jotta myös perillä Italiassa riittää energiaa paikkojen katseluun. Tällaisen päiväkirjan avulla saa itselleen jo hieman selvyyttä, miten pitkään matkalla kannattaa olla ja mitä ohjelmaan on hyvä varata. ”Hyvin suunniteltu on puolikse tehty” -sanonta pätee tässäkin asiassa hyvin. Italian matkaa suunniteltaessa kannattaa myös vierailla Ulkoministeriön nettisivuilla ja tarkistaa sieltä uunituoreet tiedotteet Italiaa koskien ihan varmuuden vuoksi.

Suomesta Italiaan matkan voi aloittaa matkustamalla laivalla joko Turusta tai Helsingistä Ruotsin Tukholmaan. Näin ensimmäinen osa matkasta menee lepäillen ja samalla voi suunnitella matkan jatkoa. Tukholmasta matka jatkuu sitten kohti Etelä-Ruotsia ja Tanskaa. Tanskaan pääsee tätä nykyä siltoja pitkin, eli enää ei tarvitse varata laiva- tai lauttamatkoja tälle välille. Tanskasta matka voi jatkua sitten Saksan läpi kohti Italiaa. Reitti on suhteelisen selkeä, kun on päässyt Keski-Eurooppaan asti. Keski-Eurooppa on täynnä suuria moottoriteitä, mutta ruuhkat kannattaa ottaa huomioon. Ruotsin kautta ajaen ehtii myös nähdä hienoja maisemia niin Ruotsissa kuin Tanskassakin.

Toinen matkavaihtoehto on suunnata Helsingistä ensin laivalla Saksaan, jolloin ajokilometrejä saadaan pienennettyä jo hyvä määrä. Samalla laivassa voi huilailla ja suunnitella tulevaa rauhassa. Saksasta on todella helppo jatkaa sitten autolla kohti Italiaa. Reitti Pohjois-Saksasta Italiaan ei ole kovinkaan monimutkainen, vaan matka sujuu suuria moottoriteitä pitkin etelään päin. Tämä onkin varmasti monen automatkustajan suosikkireitti, koska ajokilometrejä voidaan näin hyvin vähentää eikä matka täten tunnu niin painostavalta ja väsyttävältä ainakaan etukäteen.