KREIKKAAN VENEELLÄ

Yksi mahtavimmista tavoista matkustaa ja tutkia uusia alueita ja maata on veneellä. Se on mukava mutta myös seikkailullinen ja hauska tapa lomailla ja matkustaa, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen lähestymistavan vieraaseen paikkaan. Jos olet purjehduksen suuri fani ja etsit uutta paikkaa kaivautua, Kreikka on oikea paikka sinulle. Maa, jolla on paljon tarjottavaa monilla eri puolilla ja mahdollisuuksilla tarjota matkustajalle. Maa, joka on meren ympäröimä, palkitsee sinut varmasti, jos päätät matkustaa sinne veneellä.

Kreikka, Välimeren jalokivi

Yli kaksi kolmasosaa Kreikasta on meren peitossa. Sillä on suunnilleen enemmän kuin tuhat saarta ja noin kuusi tuhatta luotoa. Sen rannikko on noin 13 000 kilometria pitkä, levinnyt kahdelle suurelle merelle, Egean- ja Joonianmerelle. Sää on yleisesti lievä purjehduskaudella, alkaen huhtikuussa ja loppuen lokakuun lopussa. Purjehdus vetää puoleensa tuhansia vierailijoita joka vuosi Kreikkaan ja jotkut suosivat kiireisiä ja vilkkaita paikkoja ja jotkut päättävät poistua tallatulta polulta ja tutkia eristäytyneempiä alueita.

Minne matkustaa veneellä Kreikassa

●       Joonianmeri

Yksi täydellisimmistä paikoista matkustaa veneellä on Joonianmeri. Corfu, Zakynthos, Lefkada, Kefalonia ja Paxi ovat ihanteellisia paikkoja ja saaria tutkia ja nähdä. Voit vuokrata huviveneen tai purjeveneen halvalla hinnalla (riippuen siitä, milloin aiot vierailla) kaikista näistä paikoista. Joonianmeren vedet ovat haaleita ja sallivat sinun uida ja snorkkeloida huhtikuusta syyskuuhun asti. Toinen plussa on, että voit yhdistää venematkan Joonianmerelle sekä Kreikan rannikolle. Se on myös koti monelle loistavalle rannalle ja paikalle. Yksi niistä on Parga, niin kutsuttu Kreikan Karibia, Sivota ja Preveza.

Yksi Joonianmeren perusominaisuuksista ovat kirkkaat vedet, hiekkaiset rannat sekä vehreät kukkulat, jossa puut joskus koskevat merta. Tuulet ovat mietoja ja eivät yleensä aiheuta ongelmia. Jos haluat vuokrata purjehdusveneen, tämä tehdään yleensä Lefkadassa tai Corfussa. Älä unohda vierailua Navagiossa tai haaksirikkorannalla Lefkadassa. Voit myös ylittää Korintin perämeren ja päästä helposti Ateenaan ja Pelonnesesiin Joonianmereltä. 

●        Egeanmeri

On niitä, jotka pitävät Joonianmerestä enemmän matkustaa ja mennä lomalle ja eivät vaihtaisi sitä mihinkään muuhun. Mutta on myös niitä harrastajia, jotka rakastavat Egeanmerta ja tutkivat sitä jatkuvasti veneillään. Egeanmeri on ihanteellinen maisema purjehdukseen Kreikassa. Lempeä ja edistyksellinen sää ja lämpötila, vakaat ja ennustettavat tuulet sekä virtaukset, pienet etäisyydet yhdestä saaresta toiseen, vuoroveden puuttuminen, kristalliset vedet sekä kyky kalastaa, snorkkeloida tai vesiurheilla, kaikki nämä asiat tekevät Egeanmerestä parhaan paikan unelmoivaa purjehdusta varten. Uskomme, että mikään muu paikka ei yhdistä näitä luonteenpiirteitä yhteen.

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi merimiehet suosivat Egeanmerta, ovat Meltemia ja tuulet ovat 5-7 Beaufort-asteikolla. Nämä tuulet alkavat toukokuussa syyskuuhun asti ja ne tarjoavat erinomaisia purjehdusolosuhteita samalla kun minimoivat matkan saarien välillä. Kun on kyse paikoista, joihin mennä, on niitä, jotka haluavat aloittaa purjehdusmatkansa Ateenasta. Se on varustettu monilla ja ylellisillä venesatamilla kuten Zean ja Flisvoksen venesatama.  

Jotkut kuitenkin purjehtivat mieluummin Cycladekseen. Nämä saaret ovat erityisen houkuttelevia kohteita purjehtimiselle lähinnä niiden maalauksellisten maisemiensa ja lyhyen matkan päässä Ateenasta. Meren sininen ja taivaan välinen kontrasti sekä talojen valkoinen väri ovat koko Kreikan symboli. Toinen etu on, että saaret ovat todella lähellä toisiaan. Voit helposti vierailla enemmän kuin yhdessä määränpäässä lomasi aikana. Voit myös löytää saaren, joka sopii kaikkien makuun Egeanmerellä. Jos pidät hälinästä, suosittelemme, että vierailet Santorinissa, Mykonoksessa, Paroksessa ja Naxosissa. Jos kuitenkin pidät enemmän hiljaisista paikoista, joissa ei ole paljoa turisteja, purjehtiminen Anafiin, Amorgokseen, Ikariaan tai Koufonisiaan ovat täydellisiä sinulle.

Tiivistettynä, uskomme että mitä vain etsit purjehdusmatkalta, löydät sen varmasti Kreikasta. Seuraava matkasi pitäisi olla varmasti sinne. Takaamme, että sen sää, saaret, ihmiset ja rannat eivät tuota pettymystä ja tulet vierailemaan Kreikassa uudelleen ja uudelleen.